Јесен нам доноси много сезонског воћа, а међу њима је и неизоставна бундева, која се може припремити на разне начине.
Крем супа од бундеве је једноставан, али изузетно укусан рецепт који ће вас загрејати у хладнијим данима.
Поред тога, бундева има веома ниску калоријску вредност, где има око 30 калорија на 100 грама, а истовремено је и веома хранљива намирница.
Састојци ће вам требати:
- 1 кг бундеве
- 1 велики лук
- 1 велика шаргарепа
- 2 кромпира
- 1 литар биљног темељца
- 200 мл креме за кување
- со
- бибер
- маслиново уље
Припрема:
Огулите лук и извадите семенке и исеците на коцкице. Не бацајте семенке јер их увек можете пропржити и послужити уз супу. На мало маслиновог уља у тигању пропржите ситно сецкани црни лук док не омекша. Додајте шаргарепу и кромпир исечен на ситне комаде и пржите неколико минута. Када поврће мало омекша додајте коцкице бундеве и све подлијте повртним темељцем или водом. Посолите и побиберите по укусу, па оставите да се кува на средњој ватри док тиква и остало поврће не омекшају, око 20-25 минута. Када је поврће скувано, измиксајте смесу из тигања ручним миксером док не добијете глатку кремасту текстуру. Ако немате ручни миксер, све можете пребацити у блендер. На крају додајте крему за кување, па кувајте још неколико минута на лаганој ватри. Приликом сервирања у чорбу можете додати и различите семенке. Крем супа од бундеве је једноставна, здрава и идеална за уживање у јесењем годишњем добу и богатом укусу овог јела.
Преузмите андроид апликацију.