Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

Крече се све просторије у студентском дому „Фејеш Клара“

Свих 59 соба, сва купатила, ходници, читаоница и ТВ сaла у студентском дому „Фејеш Клара“ биће окречени до 5. августа. Радови су почели пре десетак дана, а поред кречења обухватају глетовање, фарбање прозорских оквира и рагастова.
Фото: СЦНС

„Задовољан сам динамиком извођења радова. Искористили смо период летњег распуста када је већина студената код куће, како бисмо собе припремили за нову школску годину. „Фејеш Клара“ је један од најстаријих домова и користимо сваку прилику да инвестирамо у његово одржавање и модернизацију. Студенти ће бити задовољни. А то је наш главни циљ“, рекао је Зоран Мартиновић, директор Студентског центра Нови Сад приликом обиласка радова.

Мартиновић наглашава да ће током лета бити окречена и Велика менза, као и да ће у дому „23. октобар“ бити реконструисана хидрантска мрежа.

„Овогодишњи радови вредни су око 6 милиона динара и представљају наставак великог прошлогодишњег инвестиционог циклуса од 45 милиона динара, у домовима „Слободан Бајић“, „Вељко Влаховић“, „Никола Тесла“, „Сајмиште“ и Велика менза. Уз то, отворили смо још један студентски ресторан, у приземљу Спенса, који смо у потпуности реконструисали и опремили“, каже Мартиновић.

Фото: СЦНС
У дому, који је изграђен 1967. године, у 6 једнокреветних соба, 45 двокреветних и 8 трокреветних има 120 места.

„Већина соба има терасу а све имају приступ интернету. На спрату је велика и климатизована читаоница. Домски вешерај је бесплатан. У сутерену је ТВ сала, простор намењен друштвеном животу у дому. Ту се одржавају журке, прославе и разна дружења. У ТВ сали је сто за стони тенис. У уређеном дворишту са пуно зеленила налази се и терен за кошарку“, каже Зоран Стојковић, управник дома „Фејеш Клара“.

У току је конкурс за смештај у свих 8 домова у Новом Саду и два дома у Сомбору и Зрењанину. Студентима је на располагању 2.653 слободних места у домовима у Новом Саду, као и 208 места у Студентском дому у Зрењанину и 143 места у Сомбору. Као и ранијих година, конкурс за студенте прве године траје од 1. до 15. септембра, а за студенте свих осталих година од 16. септембра до 1. новембра 2022. године. 10% смештајних капацитета наменски је опредељен за смештај студената из осетљивих друштвених група.

Dame ne samo da su lepši, već polako preuzimaju ulogu i obrazovanijeg pola

Преузмите андроид апликацију.