Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Крајиновић: Тежак меч, слабо сам играо

Српски тенисер Филип Крајиновић победом против Борне Гоје (7:6, 6:2, 5:7, 6:1) се пласирао у треће коло Ролан Гароса, а како каже меч није био нимало лак.
Фото: Танјуг/AP/Andrew Medicini

Сметао је јак ветар у Паризу, али Крајиновић није у потпуности задовољан ни како је сам играо.

„Веома тешко. Не могу да кажем да је ниво тениса био сјајан, играо сам прилично слабије данас, играти против Гоје који нема ста да изгуби и добро сервира. Дувао је јак ветар и тешко је контролисати одбрану, имао сам притисак да победим јер то мора да се користи. Победа је суштина свега, пуно мечева у каријери се не осећаш најбоље лако је победити кад иде све на своју страну. Он је више ризиковао у трећем сету, ово је јако добар резултат“, изјавио је Крајиновић.

„Цео меч сам говорио себи да морам да будем у мечу, да ћу добити шансу. Био сам спреман да ћу бити на терену дуго јер сам знао да неће бити лако. Последњих неколико недеља сам у томе напредовао, побеђујем добре играче“, додао је на конференцији за медије након меча.

Крајиновића у трећем колу очекује судар са деветим носиоцем, Канађанимом Феликсом Ожеом-Алијасимом

„Он је 10. на свету, за мене је то отворен меч, он види своју шансу, а видим и ја. Имам времена да видим ствари на којима сам данас грешио. Ући ће агресивно, неће бити на основној линији. Мораћу и ја да будем агресиван, на овом нивоу не вреди чекати грешке. Играли смо неколико пута на шљаци, добио сам га једном, добио ме у Риму, па у Штокхолму на бетону. Знам ста ме чека и сигуран сам да ћу се добро спремити за тај меч, лакше ми је да играм са њим у трећем колу“, поручио је Крајиновић.

Присетио се и ранијих искустава са овог Гренд слема.

„Играо сам треће коло, водио сам са 5:2, сервирао за сет , био је отворен меч јер је Циципас овде одличан. Имам искуство овде играо сам на Шатријеу, неће бити велики терен против Феликса Оже-Алијасима. Терени су невероватно брзи као на бетону. Не волим да играм са серверима, ако не искористиш шансе останеш без ритма. Сада када је све прошло не бих мењао жреб“, закључио је Крајиновић.


Krajinović izjednačio najbolji rezultat na Rolan Garosu

Преузмите андроид апликацију.