Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Кошаркашка репрезентација БиХ пропушта Евробаскет због финансија?

Кошаркашки савез Босне и Херцеговине је упутио још један апел државним властима.
Фото: Unsplash/Markus Spiske

Мушка кошаркашка репрезентација увелико се спрема за Евробаскет 2022. године, чак је објављен и списак на коме се налази Јусуф Нуркић.

Ипак, финансијски проблеми ударају Босну и Херцеговину толико снажно да су њихови наступи на великим такмичењима упитни.

Сада је стигло ново саопштење које упозорава на веома лошу ситуацију:

„У циљу информисања јавности, Кошаркашки савез Босне и Херцеговине осећа обавезу да саопшти како је и даље суочен са финансијским проблемима узрокованим огромним трошковима за припреме репрезентација и њихово учешће на великим такмичењима.

Министарство културе и спорта Кантона Сарајево промптно је реализовало најаву о помоћи млађим селекцијама. Стога овим путем изражавамо велику захвалност министру Самиру Авдићу, без чије интервенције наше кадеткиње, кадети, јуниорке и јуниори не би могли учествовати на ЕП.

Општина Нови Град Сарајево уплатила је 5.000 КМ за потребе репрезентација, а Општина Травник најавила исплату од 2.000 КМ. Такође смо им веома захвални на издвојеним средствима и спремности да помогну у складу са могућностима.

Крајем прошлог месеца од стране надлежних у Већу министара БиХ добили смо обећање да ће у првој седмици августа бити уплаћен новац на рачун КС БиХ.

То се засад није десило, стога је у овом тренутку под великим упитником одлазак мушке сениорске репрезентације БиХ на турнир у Естонију, који би требао представљати важан део припрема наших Змајева за утакмице квалификација за Светско првенство, али и за наступ на Евробаскету. Што се тиче осталих институција, од ентитетских до локалних – још увек ништа.

Узалуд КС БиХ шаље дописе и молбе, помоћи нема. Сениорску репрезентацију чека још много обавеза, тренутно је велика мистерија како затворити финансијску конструкцију у предстојећим данима.

Ове седмице практично истичу посљедњи рокови за измиривање трошкова, упућујемо нови апел властима да нам изађу у сусрет. Уколико то не учине, није искључен најгори сценарио“, стоји у саопштењу Кошаркашког савеза БиХ.

Pešić precrtao Teodosića

 

Преузмите андроид апликацију.