Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка Нови Сад

Кошаркашице Војводине 021 спремне дочекују нову сезону

Најуспешнији женски кошаркашки клуб годинама уназад у покрајини, Војводина 021 улази у нову сезону у подмлађеном саставу али и обавезом да наставити да бележи добре резултате.
Фото: PIxabay/PDPics

Женски кошаркашки клуб Војводина 021 ће и ове сезоне наступати у 3 такмичења – домаћем првенству, националном купу и регионалној „Waba“ ligi. Новосадски клуб већ годинама бележи добре резултате и редовно у свим такмичењима завршава у полуфиналу или финалу.

Клуб је летос напустио велики број играчица, па ће овог пута бити доста теже да се постигне добар резултат. Међутим, уз пар појачања и промоцију млађих играчица из свог успешног погона свакако да су шансе веће.

Тренер Александар Јовановић ове сезоне рачуна на следећи ростер: Mcneill Shareka, Ивана Мајстроровић, Теодора Славнић, Катарина Јаковљевић, Анастасија Бокан, Милица Селаковић, Марина Стојић, Жаклина Јанковић, Destiny Thompson, Бојана Живковић, Тина Селаковић, Лана Марић, Лена Радуловић, Кристина Марјановић и Ана Керлета.

Стручни тим поред главног тренера Александра Јованића, чине и његов први сарадник тренер Ненад Срдић, кондициони тренер Ђорђе Радованић и физиотерапеут Ненад Ракочевић.

Једна од најискуснијих кошаркашица у тиму је Жаклина Јанковић, која иако има тек 28 година већ има искуства играња и регионалне лиге, као и наступања за репрезентацију Србије, и у кошарци али и у баскету 3 на 3. Жаклина је поделила детаље са припрема, као и своја очекивања на почетку сезоне.

Појачање клуба Тина Селаковић је прошле сезоне у дресу Вршца просечно постизала 17 поена по утакмици. Она сматра да циљ Војводине 021 увек треба да буде пласман у топ 4 у свим такмичењима.

Прву утакмицу у домаћем првенству ове сезоне, Војводина 021 одиграће у суботу од 17 часова на домаћем паркету против Дуге из Шапца. Већ 12. октобра, новосадски клуб започеће учешће и у регионалној „Waba“ ligi. Први противник, поново у Новом Саду, биће екипа Лавови Брчко.

Partizan stotkom protiv Cibone otvorio novu sezonu ABA lige

Преузмите андроид апликацију.