Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Кориснике Свратишта за децу и младе обрадовала донација Банке хране Војводине

У Свратиште за децу и младе, једну од најважнијих услуга коју пружа Центар за социјални рад, данас је стигла донација Банке хране Војводине и обрадовала све кориснике.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

Срђан Будимчић, из ове организације, истакао је да се баве дистрибуцијом и поделом хране за социјално угрожено становништво и сарађује са 145 институција на територији северне покрајине.

„Данас смо у Свратишту, као једном од наших партнера којима помажемо у свакодневици. Обезбедили смо им одређену донацију чипса коју смо им данас дистрибуирали.“

Данијела Костић, чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, навела је да Граду свака сарадња са цивилним друштвом представља изазов и унапређење односа.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

„Господина Будимчића треба подржати и сарадња са њим представља задовољство. Данас ће директорка Центра за социјални рад и директор Геронтолошког центра склопити споразум о сарадњи са овом организацијом цивилног друштва“, навела је Костић.

Свратиште за децу и младе окупља кориснике до 19 година и пружа здраве оброке путем “Радосног детињства”, а Никола, један од младих који ради у овој институцији, истиче да многи од корисника само у овде добија ствари попут слаткиша.

„На дневном нивоу у Свратиште долази између 50 и 60 деце. То је значајно јер многа деца могу да добију помоћ која им је неопходна. Данас смо овде јер имамо нашег донатора, с којим ћемо потписати протокол о сарадњи. Нама је Банка хране Војводине значајна, јер сваки донатор који препозна колико је деци потребна подршка је врло значајан за нас и Град Нови Сад“, тврди Јелена Зорић, директорка Центра за социјалну заштиту града Новог Сада.

Ovog petka u Novom Sadu imamo dva festivala! (petak, 25. avgust)

 

Преузмите андроид апликацију.