Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Коридори Србије: Имамо дозволе за рад на обилазници око Новог Сада

Поводом јучерашњих протеста активиста на Шодрошу због почетка припремних радова на изградњи привремених објеката у оквиру пројекта „Обилазница око Новог Сада са мостом преко Дунава на државном путу IIA реда бр. 111“, инвеститор Коридори Србије су демантовали наводе изнете на протесту и у саопштењу навели да поседују неопходне дозволе и документа за почетак радова.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

У саопштењу се наводи да је 31. маја ове године од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добијено решење о привременој грађевинској дозволи за прву фазу изградње обилазнице око Новог Сада на траси државног пута IIA реда бр. 111, за изградњу привремених мостова са леве и десне обале Дунава, а потврда о пријави радова на основу ове грађевинске дозволе добијена је 8. јула.

Додаје се да је 15. септембра од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, добијено решење о привременој грађевинској дозволи за другу фазу изградње обилазнице око Новог Сада на траси државног пута IIA реда бр. 111, за изградњу привремене саобраћајнице за потребе грађења моста преко реке Дунав.

Потврда о пријави радова на основу ове грађевинске дозволе добијена је 27. септембра, наводе из Коридора Србије.

Додају да је компанија „CRBC“, у складу са уговорним обавезама и добијеним привременим грађевинским дозволама, јуче почела предвиђене активности на изградњи привремених објеката, који ће служити за изградњу главних објеката у оквиру овог пројекта.

Деда Фуад је 30 година на Шодрошу: Једва чекам мост, људи, не живимо у каменом добу (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.