Почетна > Свет
Свет

Конзервативни савез води у анкетама пред италијанске изборе

Италијански претежно десничарски блок на путу је да освоји огромну већину у оба дома парламента на изборима следећег месеца, показала је данашња студија истраживачког центра Института Катанео.
Фото: Pixabay/Trimlack

Конзервативни савез води у истраживањима јавног мњења уочи септембарског гласања што се делом приписује и поделама његових противника, преноси Ројтерс.

Додаје се да ће десничарска Браћа Италије бити појединачно најјача партија.

Наводи се да би на основу својих предизборних обећања о смањењу пореза и већим пензијама конзервативни савез уколико победи могао да „утегне” италијанске јавне финансије, а од тог блока се очекује и да сузбије илегалну имиграцију.

Студија заснована на најновијим анкетама сугерише да би десна алијанса могла да има 245 посланика од 400 у Већу и 127 од 200 у Сенату.

Конзервативни блок укључује крајње десничарску Браћу Италије Ђорђе Мелони, десничарску Лигу Матеа Салвинија, конзервативну Форца Италија Силвија Берлусконија и неколико мањих савезника са центра.

Леви центар на челу са Демократском странком (ПД) Енрика Лете може да оцекује 107 посланика у доњем дому и 51 у Сенату, док би остатак места био подељен између странака ван ових главних блокова, показало је истраживање.

Saudijska Arabija i SAD održavaju zajedničke vojne vežbe

Преузмите андроид апликацију.