Почетна > Србија
Србија

Конституисање Владе Републике Српске у наредних 10 дана

Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је данас да ће Влада Републике Српске бити конституисана у наредних десет дана.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић
Она је на конференцији за новинаре, након састанка са комесаром ЕУ за проширење и суседство Оливером Вархељијем, рекла да је изражена нада да ће тај процес бити завршен и у Федерацији БиХ и на нивоу БиХ.

„Обавестили смо комесара да смо почели са конституисањем власти на различитим нивоима. Почели су разговори на ту тему. Надам се да ћемо у наредној години бавити се животним стварима и разлозима због којих је битно да обављамо своје функције“, рекла је Цвијановићева и додала је да приликом обављања функција битно водити рачуна о потребама грађана.

Рекла је да је задовољна састанком са Вархељијем.

„Разумемо да се овај састанак одиграва у време када доносимо одређене одлуке које се односе на кандидатски статус БиХ и зато желим да захвалим Вархељију на његовом личном ангажману и промовисању уопште идеје и потребе да се БиХ додели кандидатски статус“, рекла је Цвијановић, пренела је РТРС.

Казала је да је на састанку било речи о условима и разлозима који су дефинисани раније од ЕУ, а то је, рекла је, једна врста ходограма по којем морају да се крећу наше институције.

Brnabić večeras govori o Ekspo 2027 u Parizu

 

 

Преузмите андроид апликацију.