Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Конобари саветују како да препознате кафиће и барове од којих треба „бежати“

Ако тражите нови бар који бисте испробали, како да знате да ли је то место вредно вашег времена и новца? Добар начин да процените свој нови или стари омиљени бар је да имате листу знакова упозорења који могу променити ваше мишљење о томе колико времена желите да проведете тамо.
Фото: Pexels/Quark studio

Док су неки знаци очигледни и указују на то да би требало одмах да одете, други знаци упозорења су суптилнији. У ова нова, модерна времена, гостима може да буде важно да бар у који воле да оду, има везу са својим муштеријама и на интернету, пре свега на друштвеним мрежама. Али то не мора да буде – и често, нарочито за локалне кафиће и није „red flag„. Гужве увече и чекање у редовима испред бара свакако могу да допринесу лошем утиску или можда и не? Постоје они који гужву воле, свакако то је више ствар личних преференција.

Ево неколико ствари на које не би требало да се зажмури, а пажњу на то који су то знаци упозорења муштеријама и гостима локала скрећу управо конобари и бармени, особље које можда и најбоље зна шта треба гледати.

Лед голим рукама

Ако бармен користи било шта осим лопатице за лед или хватаљки, то би требало да буде упозорење за госта да нешто није у реду. Коришћење чаше за захватање леда је лоша пракса, јер би бармен требало да користи лопатицу или хватаљке, али никада чашу, а апсолутно никада голе руке. Ако видите да бармен користи голе руке за захватање леда, немојте прихватити пиће, пишу на сајту Food Republic.

Топла чаша, хладно пиће

Да ли сте икада узели врућу чашу директно из машине за прање судова и затим сипали лед или хладно пиће? Сипање хладног пића у врућу чашу је знак упозорења – ко жели хладно пиво које се загрева много брже него што би требало? Осим тога, стављање леда у врућу чашу значи да лед почиње брже да се топи, разблажујући пиће, које се онда не сервира на најбољи начин.

Лош конобар

Ако вас бармен игнорише да би разговарао са другим муштеријама, флертовао са неким или причао с другим особљем, имате посла с непристојним барменом. Иако не би требало да очекујете да вам бармен постане нови најбољи пријатељ, добра услуга подразумева пажљивост и љубазност.

Прљаве чаше, прљав локал

Велики знак упозорења су прљаве чаше или посуђе које је остављено, иако место није заузето. Када је гужва, то и може да се опрости, али када бар није заузет, то је тренутак када би локал требало да је најчистији. Запитајте се, ако трпезарија овако изгледа без муштерија, шта се дешава у кухињи или иза шанка? Можда је боље да не знате. Ако сте у бару или клубу са лепљивим подовима то може да буде још један забрињавајући знак упозорења.

Пивска пена

Добар бармен зна да угао од 45 степени и права чаша за различите врсте пива резултирају савршеном пеном на чаши или кригли пива. Иако може изгледати као да сва та пена заузима драгоцени простор за ваше пиће, пена и добро сипање могу значајно утицати на квалитет пива. Немати пену на пиву заправо је знак упозорења.

Ако не дозволите да се формира пена, угљен-диоксид из пива се не ослобађа, што резултира нежељеним „пивским надимањем.“

Када није сервирано како треба

Један од најкласичнијих коктела је Old-Fashioned. Ако ваш бармен не зна како да га направи, то је озбиљан знак упозорења.

Многи коктели захтевају употребу алкохолних пића која се чувају на хладном, као што су негрони или мартини. Ако бармен узме боцу вермута или Цампарија с полице или из нерасхлађеног дела бара и почне да прави ваше пиће, пиће је направљено неправилно. Употреба нехлађеног вермута је још један знак упозорења, јер се ово пиће чува у фрижидеру. Друга пића која треба чувати на хладном укључују ликере од кафе, као што су Kahluah и Jagermeister.

Обавезна хидратација

Доста воде је савет како би се избегло опијање или спречио мамурлук, али за неке барове то је проблем. Пијење воде док сте у бару помоћи ће у смањењу главобоља јер алкохол је, ипак, дехидратор.

Без обзира на разлоге за наручивање воде с ледом, озбиљан је знак упозорења ако бармен одбије да вам је да. Ако бармен не услужи водом купца то је једноставно лоша услуга, док супротно томе, услуживање воде заправо може значајно побољшати искуство госта.

7 čaša za 7 dana: Čudesni napitak topi kilograme do poslednjeg grama

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке