Почетна > Нови Сад
Конкурси Нови Сад

Конкурс за уметнике и позив за волонтирање на 26. Видеомедеји

Расписан је конкурс за уметнике и отворен позив за волонтирање на 26. Интернационални уметнички фестивал нових медија „Видеомедеји“, саопштавају са овог фестивала.
Фото: PrtSc/Facebook/videomedeji

Пријављивање се врши искључиво онлине.

Конкурс је отворен од 1. априла до 15. јуна 2022. године, док се пријаве за волонтирање примају до 1. септембра 2022. године.​

Интернационални уметнички фестивал нових медија Видеомедеји ће се одржати у периоду од 7. до 9. октобра 2022. године у Културној станици Свилара у Новом Саду.

Фестивал се састоји од такмичарског и различитих пратећих програма који се, у зависности од тренутне продукције и концепције, дешавају у Новом Саду.

Програм се фокусира на уметничке пројекте који користе нове медије за уметничко изражавање и комуникацију, а имају широку палету жанрова и облика који комбинују слике и звук, напредну комуникацију, објекте, у симбиотичком или авангардном стилу.

Такмичарски програм је отворен за различите облике креативног уметничког изражавања и комуникације са електронским медијима који су завршени након 1. јануара 2020.

Уметник може да пријави више радова.

Нема фиксних критеријума у погледу теме и форме.

Селекциона комисија неће узимати у разматрање једино радове који садрже увредљиве или агресивне поруке или садржај.

Као и претходних година Удружење за видео уметност Видеомедеји тражи нове уметничке радове из следећих категорија и аудио-визуелних медија:

Пројекције: видео уметност, кратки филмови, дигиталне анимације

Медијски пројекти: медијске инсталације, интервенције у изложбеном простору, напредне технологије у уметничкој пракси, интерактивна уметност у свим облицима и форматима: роботски објекти, виртуелна стварност, нет и пројекти друштвених медија, аудиовизуелни наступи

Пријаве су постављене на сајту и уметници могу бесплатно и лако да пошаљу своје уметничке радове директно преко интернет формулара. Више о условима пријављивања може се пронаћи на сајту: http://videomedeja.org/uslovi-prijavljivanja.

Сви заинтересовани за волонтирање на 26. Видеомедеји могу да добију више информација путем линка  

 

Dešavanja u Novom Sadu u mesecu aprilu

Преузмите андроид апликацију.