Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Конкурс за учешће студената у наступу наше земље на Прашком квадријеналу сценског дизајна

Расписан је Јавни конкурс за учешће у студентској секцији националног наступа Србије на Прашком квадријеналу сценског дизајна и сценског простора 2023. године.
конкурс
Фото: Pixabay/StockSnap

Конкурс с у расписали Сцен – Центар за сценски дизајн, архитектуру и технологију – OISTAT Центар за Србију, Нови Сад и Музеј примењене уметности Београд.

Прашки квадријенале најзначајнија је светска манифестација посвећена сценском дизајну и сценском простору.

Основана 1967. године, ова манифестација данас представља широку платформу за истраживање различитих области сценског стваралаштва.

Право учешћа у првом кругу конкурса имају студенти (појединци) свих факултета, академија и високих школа, независно од врсте студијског програма и нивоа студирања, који желе да изразе свој стваралачки однос према теми Квадријенала и теми националног наступа Србије, кроз сложен процес заједничког стварања новог уметничког дела у домену сценског дизајна.

За први круг конкурса треба послати видео запис ауто-интервјуа у којем студент (појединац) треба да одговори на следећа три питања:

  • Ко си ти?
  • О чему сањаш?
  • Шта је за тебе нежност?

Видео запис треба да буде направљен у некој од уобичајених комерцијалних формата, у трајању до 2 минута. Дужи видео запис неће бити прихваћен. Техничких и формалних захтева за израду видео записа нема.

Рок за предају конкурсних радова је недеља, 6. новембар 2022. до 12.00 часова.

Текст конкурса преузмите ОВДЕ.

Прилог 1 – Програмски текст наступа преузмите ОВДЕ.

Прилог 2 – Простор студентске секције Прашког квадријенала преузмите ОВДЕ.

Raspisan konkurs za studentske stipendije fondacije Hemofarm

Преузмите андроид апликацију.