Почетна > Србија
Бизнис Србија

Конкурс за подршку иновативним решењима у запошљавању

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписало је јавни позив за доделу бесповратних средстава за најмање 10 јединица локалних самоуправа за спровођење иновативних решења у области локалне политике запошљавања, на који градови и општине могу да се јаве до 24. октобра.
Фото: Unsplash/Tool., Inc

У саопштењу овог министарства и Немачке развојне сарадње (ГИЗ) која даје техничку и финансијску подршку спровођењу овог пројекта, наводи се да је неопходно да иновативна решења одговарају на препознате изазове на локалном тржишту рада.

Такође и да адекватно одговоре на потребе теже запошљивих и друштвено осетљивих група, у циљу подстицања запошљавања и побољшања њиховог положаја на тржишту рада.

Јединице локалне самоуправе на овом конкурсу могу добити највише 55.000 а најмање 40.000 евра у динарској противвредности.

Јавни позив спроводи се у оквиру пројекта Подршка Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у пилотирању иновативних решења за запошљавање.

Техничку и финансијску подршку спровођењу овог пројекта пружа програм „Миграције за развој“ који реализује Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, у оквиру Немачке развојне сарадње.

Otvorena „Dečja nedelja“ pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“

Преузмите андроид апликацију.