Почетна > Србија
Србија

Конкурс за награђивање успешних средњошколаца до 20. октобра

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је 45. по реду Конкурс за награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне успехе на републичким и међународним такмичењима током календарске 2022. године, а биће отворен до 20. октобра.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

На конкурс се могу пријавити сви средњошколци који су освојили неко од прва три места на признатим републичким и међународним такмичењима, а сваки кандидат може бити награђен само једном наградом и то за најбољи постигнут резултат током 2022 године, наводи се у саопштењу Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

У зависности од ранга, као и пласмана на такмичењу, за сваког кандидата биће дефинисан и износ једнократне накнаде у висини од 20.000 до 200.000 динара.

Призната такмичења обухваћена су Календарима такмичења утврђеним од стране Министарства просвете на републичком или међународном нивоу, као и такмичења из области физичког васпитања, спорта и музичке и балетске уметности.

Основни циљ и мисија овог начина награђивања већ 15 година је, како се наводи, пружање подршке младим и изузетним талентима у најранијим фазама њиховог школовања али и мотивације да наставе да ређају успехе како би касније постали и стипендисти Фонда.

Фонд за младе таленте се налази у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација и од 2008. године бави се развојем младих талената у Србији.

До данас је додељено више од 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа. У оквиру актуелне свеобухватне реформе Фонда, остварене су бројне сарадње са јавним и приватним сектором и уведене новине у програме подршке Фонда.

Novim znakovima za bezbedniji saobraćaj – Zbog učestalih vožnji u kontra smeru država donela nove mere

Преузмите андроид апликацију.