Почетна > Србија
Србија

Конкурс Фонда за младе таленте за студије у иностранству

Фонд за младе таленте расписао је Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица ЕУ, Европске асоцијације за слободну трговину (ЕФТА) и на водећим светским универзитетима за школску 2022/23. годину.
Фото: Танјуг/Pixabay

Пријаве на Конкурс могуће је поднети до 1. новембра.

Услов је да су кандидати држављани Србије или да имају статус избеглице, да имају пребивалиште у Србији, односно боравиште за особе које имају статус избеглице, да су положили све испите из претходних година студија.

Такође, услов је и да им је просечна оцена најмање 8,50 у току основних академских студија, да нису навршили 27 година живота за студенте студија другог степена, односно 29 година живота за студенте студија трећег степена до датума расписивања конкурса.

Такође, потребно је да је кандидат најмање једну годину основних академских студија завршио на акредитованој високошколској установи у Србији, те да је у школској 2022/23. години уписан на годину студија другог или трећег степена на једном од универзитета земаља чланица ЕУ, Европске асоцијације за слободну трговину (ЕФТА) или на једном од водећих светских универзитета.

Студенти који добију стипендију имају обавезу да раде у Србији најмање пет година по завршетку студија/школовања или да у том року најмање три године буду пријављени и евидентирани у Националној служби за запошљавање, објављено је на сајту Универзитета у Крагујевцу.

Пријава са конкурсном документацијом предаје се на писарницу у Палати „Србија“ или се шаље поштом (обичном поштом, пошиљком са потврђеним уручењем – „А“ и „АА“, пост експрес, курирском службом, доставном службом и сл.), с тим да је неопходно да пријава са конкурсном документацијом послата поштом приспе на писарницу у Палати у року за конкурисање.

Благовремена је и пријава са конкурсном документацијом која је послата препорученом пошиљком (са ознаком „Р“ и бројем пошиљке) и која је предата пошти у року за конкурисање (закључно са последњим даном рока за конкурисање).

Stabilokratija / Špansko – američki rat 1898. godine

Преузмите андроид апликацију.