Почетна > Србија
Србија

Конференција свих адвоката у Србији 6. новембра

Управни Адбор Адвокатске коморе Србије (АКС) донео је одлуку о дводневној обустави рада свих адвоката у Србији из протеста према ставовима Грађанског одељења Врховног касационог суда о наплати трошкова обраде кредита, које сматра спорним.
Фото: Unsplash/Tingey Injury Law Firm

Према овој одлуци адвокати неће радити у среду 20. октобра и четвртак 21. октобра, што ће довести до одлагања суђења и дригих поступака.

На седници УО АКС, која је трајала четири сата, одлучено је и да се 6. новембра одржи конференција свих адвоката у Србији како би се адвокатура јединствено одредила према правним ставовима Грађанског одељења ВКС од 16. септембра, односно допуни мишљења у вези са наплатом обраде трошкова кредита и ставом у вези са правом банке да наплати клијенту премију осигурања кредита.

Истог дана, након конференције ће се одржати седница скупштине АКС на Правном факултету у Београду, речено је Танјугу у тој комори.

АКС ће претходно затражити одобрење од Кризног штаба за епидемију корона вируса одобрење за одржавање конференције адвоката, којих у Србији има око 11.000.

Конференција ће бити одржана или у Комбанк дворани или у хали Ранко Жеравица уз одобрење Кризног штаба.

Поменути ставови су спорни за адвокатуру, која већ месец дана негодује уз уличне протесте тврдећи да су ови ставови донети у корист банака, а на штету грађана, супротно досадашњој судској пракси.

Према овим ставовима, грађани би почели да губе већину спорова против банака, које су до сада махом добијали, а трошкове поступка су наплаћивали њихови адвокати који их у њима заступали.

Najjeftinije je grejanje na prirodni gas, drvo i ugalj

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке