Почетна > Србија
Србија

Конференција о српском бањском туризму на Експо Дубаију

Развојна агенција Србије (РАС) и Експо Србија тим организују данас трећу инвестициону конференцију на Павиљону Србије на Светској изложби Експо 2020 у Дубаију.
Фото: Wikimedia Commons/ Geograf208

Конференција ће бити посвећена улагањима у бање и климатске области у Србији, односно смештајне и хотелске капацитете у циљу употпуњавања туристичке понуде Србије.

Инвестициона конференција Србије „Spa&Wellness Real Estate“ организује се у току Експо тематске недеље „Health and Wellness“ и представиће светској јавности специјалан сегмент туристичке понуде Србије као што су бање и климатске области земље и бројне могућности за даља улагања у изградњу нових и адаптацију постојећих смештајних капацитета.

Учесници конференције биће и представници града Чачка и Туристичке организације тог града који ће представити потенцијалним инвеститорима могућности улагања у три бање на територији Чачка и Овчарско-кабларске клисуре.

Такође, своју успешну пословну причу представиће реномиране компаније које су већ реализовале инвестиционе пројекте управо у сегменту бањског туризма.

Директор Сектора за међународну сарадњу у РАС Никола Јанковић истиче да је инвестициона конференција на EXPO-у одлична прилика да се пред међународном јавношћу промовишу улагања и привуку нове инвестиције у бањска подручја како би се креирали капацитети за привлачење већег броја туриста из целог света.

Србија је земља са 28 бањских места и 19 специјалних климатских области и традицијом бања, купатила и лечилишта чији почеци сежу све до периода Римског царства.

Бање у Србији богате су натријумом, сумпором, калцијумом, калијумом и магнезијумом, а температура термоминералне воде достиже и 110 степени целзијусових у неким местима.

Top pet događaja koji su obeležili prethodnu sedmicu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.