Почетна > Бизнис
Бизнис

Конференција о подршци повратницима сутра у Београду

Конференција „Ка бољем животу и реинтеграцији повратника“ на којој ће бити представљено истраживање о разлозима због којих млади људи напуштају земљу, као и искуства повратника одржаће се сутра у Београду.
конференција
Фото: Pixabay/Cozendo

Такође, како је најављено из Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), која организује конференцију, биће речи и о начинима подршке и запошљавању повратника.

У просторијама Привредне коморе Србије конференцију ће уводним обраћањем отворити директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију у Привредној комори Србије Михајло Весовић и директорка ГИЗ-а Даниела Функе.

На првом панелу биће представљено истраживање професорке београдског Факултета за географију Данице Шантић, о разлозима због којих млади људи напуштају земљу, као и искуства троје младих повратника који су, захваљујући подршци ГИЗ-а, успели да започну нови живот овде.

Други панел је посвећен запошљавању и подршци коју у овој области ГИЗ и партнерске институције пружају повратницима.

На панелу учествују представници државних институција са којима ГИЗ сарађује на пољу реинтеграције повратника: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Национална служба за запошљавање, Привредна комора Србије, Град Пирот и Стална конференција градова и општина.

Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) под окриљем Немачке развојне сарадње организује ову конференцију четврти пут заредом.

Još danas primedbe na nacrt izmena zakona o rokovima izmirenja u komercijalnim transakcijama

Преузмите андроид апликацију.