Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Концерт за децу данас у Галерији Матице српске „Пушкин на ноте“

У жељи да се деци, на забаван и пријемчив начин, приближи стваралаштво великог руског песника Александра Пушкина, велика сала Галерије Матице српске у суботу 22. јуна поново постаје концертна дворана у којој ће се реализовати јединствени музичко-сценски догађај Пушкин на ноте, у сарадњи са Музичком омладином Новог Сада, а у оквиру Инфант фестивала.
Фото: Галерија Матице српске

Деца узраста од 5 до 15 година, имаће прилику да уживају у композицијама Арсенског и Чајковског у изведби Тајј квартета.

Музичке композиције пратиће и посебно адаптирана глумачка интерпретација Пушкинових бајки: Бајка о рибару и рибици и Прича о цару Салтану.

Кроз интеракцију са наратором Милованом Филиповићем, деца ће имати прилику да сазнају занимљивости о писцу, композиторима и музичким инструментима.

Музичко-сценски део програма пратиће и илустрације на екранима које ће визуелно допринети бајковитости целог догађаја и омогућити деци и њиховим пратиоцима да се у потпуности препусте стваралаштву великих уметника.

Концерти ће се одржати у два термина – у 11.00 и 12.00 сати.

Максималан број публике у једном термину је 60 деце, те су пријаве обавезне путем линкова који се налазе испод и доступни су на сајту Галерије Матице српске, као и Музичке омладине Новог Сада.

Zabava za celu porodicu: Novosadsko Big dečije leto počinje u nedelju, 23. juna

 

Преузмите андроид апликацију.