Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Концерт „Сећања“ Богдана Ранковића и Етнофорије у СНП-у

Концерт „Сећања” Богдана Ранковића и Етнофорије одржаће се сутра, 21. маја у 20.20 часова на сцени „Пера Добриновић” у Српском народном позоришту.
Фото: СНП/В. Величковић

Како је хармоника важан део традиционалне српске музике, у години титуле сетићемо се и једне од најважнијих уметница на хармоници – Радојке Живковић, која је својим изузетним музичким талентом учинила да се српска традиционална музика промовише широм света и која је изнедрила музику за неке од најлепших народних песама прошлог века. Наступом новосадског ансамбла Етнофорија и пријатеља под управом Богдана Ранковића, публици ће премијерно бити представљене композиције посвећене сећању на Радојку Живковић чиме ће се обележити и један јубилеј – 20 година од њене смрти.

Улазнице се могу купити на благајни Српског народног позоришта по цени од 600 динара.

Редовни попусти у позоришту важе за студенте и пензионере.

Концерт ће бити изведен у оквиру фестивала хармонике и камерне музике „Еуфонија” који ће бити одржан од 18. до 21. маја 2022. године, у склопу програмског лука Хероине.

Како се хармоника доживљава још увек као мушки инструмент, програмом који у први план истиче жене уметнице, акордеонисткиње, композиторке, организатори настоје да подрже и оснаже све оне младе уметнице на хармоници које се у свом школовању и уметничком раду боре са наметнутим стереотипима и посвећен је промоцији жена у уметности које су, својом енергијом и ангажованошћу, стварале историју хармонике у музици 20. и 21. века.


Galerija Matice srpske dobila nagradu „Mihailo Valtrović“ za Muzej godine

Преузмите андроид апликацију.