Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Концерт „Путевима традиције“ у КС Еђшег, 13. јун

Народна традиција је неисцрпна и богата ризница коју морамо непрестано откривати и упознавати како бисмо сачували од заборава непроцењиве вредности које чине лепоту и дух једног народа. Зато не пропустите концерт „Путевима традиције“ 13. јуна, у 19:30 часова, у простору Културне станице Еђшег.
Фото: КС Еђшег

Очекује вас Мешовити хор, Певачка група, вокални солиста Славко Нашигаћин, Народни оркестар и Драмска радионица Културно-уметничког друштва „Светозар Марковић“, који ће на концерту под називом „Путевима традиције“ извести програм:

Народне песме: Расло ми је бадем дрво; Пјева лола одјекује гора; Ја из Јања, драги из Шипова; Прели прело мило до милога; Кавал свири; Не се бели Мари море; Сплет песама из Шумадије; Песме из Македоније, Та на солбици – бугарска народна песма; Шкрипи ђерам; У мајке су три девојке; Које ли је доба ноћи; Чула јесам да се драги жени

Староградске песме: Милкина кућа на крају; Мало ја, мало ти

Хорска композиција: Осма руковет – С.С. Мокрањца

Оркестарске нумере: Арапско – Тројанац; Параћинка – Зајечарка;
Палистерско оро; Мали градски валцери

Наратив у изведби руководиоца Драмске радионице Иване Антић.

Култура и уметност, обичаји и веровања су аутентичне вредности које се морају сачувати – из прошлости за будућност, за нове генерације, да живе у нама и кроз нашу музику и песму.

Drugi koncert „U susret festivalu NEO“ u KS Svilara, 10. jun

 

Преузмите андроид апликацију.