Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Концерт „Песмом до пријатељства/S pesmijo do prijateljstva“ вечерас у КС Свилара

Посетиоци Културне станице Свилара ће вечерас од 19:00 часова имати прилику да присуствују јединственом музичком догађају под називом „Песмом до пријатељства/S pesmijo do prijateljstva“.
Фото: Културна станица Свилара

У програму учествују два хора: Женски хор из Новог Сада „Новосадске шмизле“ (диригентско вођство Марко Асурџић) и хор пензионера „Врелец“ из Шкофје Локе, Словенија (диригентско вођство Дејан Хераковић).

Хор „Новосадске шмизле“ је основан 2019. године. На новосадској музичкој сцени су препознате као хор који пре свега има племениту мисију, пошто су углавном држале хуманитарне концерте. У току свог првенствено хуманитарног рада имале су прилике да се сусретну са разним извођачима и на тај начин остваре битне контакте.

Један од таквих контаката је била и сарадња са диригентом и соло певачем Дејаном Хераковићем из Словеније.

Дејан Хераковић је диригент хора „Врелец“ у Шкофја Локи, Словенија. Он окупља суграђане старије доби који су веома активно укључени у хорски живот своје заједнице. Добитници су важних награда који их стављају на активну листу хорских ансамбала Словеније.

Главни циљ ове сарадње је представљање војвођанске музичке културне баштине у републици Словенији, као и словеначке музичке баштине у Новом Саду. Овакви пројекти спајају различитости у културолошком смислу разних народа који живе на нашим просторима, и доприносе побољшању међунационалним односима.

Programa „Panonski biseri“ u Kulturnoj stanici „Barka“, od 2. juna

 

Преузмите андроид апликацију.