Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Концерт „Клавирско тројство: Васил Хаџиманов – Бојан Зулфикарпашић – Матија Дедић”

Након концерта „Увертира за мир”, 16. јула у Креативном дистрикту очекује нас и концерт „Клавирско тројство: Васил Хаџиманов – Бојан Зулфикарпашић – Матија Дедић” са почетком у 22.20 часова, у организацији Музичке омладине Новог Сада.
Фото: НСЕПК2022/Небојша Бабић

Концертом ће се представити врхунски уметници – пијанисти Васил Хаџиманов, Матија Дедић и Бојан Зулфикарпашић, прослављени музичари са бриљантним каријерама, бројним ауторским албумима и наградама, као и сарадњама са највећим именима џез и модерне музике, који су поставили стандарде мешања модерног џез језика са балканским музичким наслеђем.

Кроз музику која спаја неспојиво, не познаје границе, радује се различитостима и прихвата их као могућност за узајамни раст, ова тројица музичара промовисаће вредности интеркултуралног дијалога, заједништва, разумевања и помирења.

Сигурни у своје корене ови уметници не остају затворени у истим, већ су напротив слободнији и толерантнији према мелодијама и музици туђег порекла, флексибилнији у спајању традиционалног и савременог.

Мото њихове музике био би „јединство у различитости”, оно што је мото и наше војвођанске регије и Новог Сада, као раскрснице познате по етничкој шароликости.


Mefisto zatvorio 161. sezonu Srpskog narodnog pozorišta

Преузмите андроид апликацију.