Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Концерт Италијанске импресије 17. новембра у Синагоги

У новосадској Сиангоги 17. новембра, са почетком у 19:00 часова одржаће се концерт Италијанске импресије, а улаз је слободан.
Фото: Градске инфо

Концерт организује Оркестар Friuli-Venecija Đulija (FVG), у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду.

Оркестром ће дириговати Паоло Парони, наступиће солисти Клаудија Мавилија (сопран), Стефано Танцило (тенор) и Симоне Д’Еузанио (бас).

На програму ће бити дела Вердија, Пучинија, Доницетија, Росинија, Маскањија, Франческо Чилеа.

Фото: МОНС
Оркестар FVG је новији симфонијски састав настао на иницијативу регије Friuli-Venecija Đulija, са циљем да се сједини разноврсно музичко наслеђе једне пограничне регије богате музичке традиције.

Оркестар сарађује с великим такмичењима у овој регији, као и с познатим националним и међународним фестивалима. Ансамблом су дириговали Никола Пјовани, Флоријан Крумпек, Винсент Праксмарер, Нир Кабарети, Григор Паликаров, Сергеј Смбатyан, Штефан Цилиас, Дмитриј Јаблонски, Данијел Рајскиан, Масимилијано Калди, Алесандро Витјело, Марко Титото, Ромоло Ђеси, Ђану Фрати, Карла Гваитоли.

Паоло Парони је страствени љубитељ класичне извођачке праксе и, истовремено, предани поштовалац и промотер нове музике.

Има богату биографију у којој се, без сумње, издваја именовање за гостујућег диригента Њујорк сити балета 2014. године. Радио је у оркестрима и оперским кућама од интернационалног значаја, као што су Словеначка филхармонија из Љубљане, Загребачка филхармонија, Симфонијски оркестар из Загреба, Народни оркестар бугарског националног радија из Софије. Поред тога, сарађивао је са солистима као што су Стефан Миленковић, Тереза Берганца, М. Брунело и џезистима као што су К. Вилер и Е. Рава.

Предавање „Сава Шумановић и европски реализми између два светска рата“

 

Преузмите андроид апликацију.