Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Новогодишњи концерт дувачког оркестра “23. октобар” у Позоришту младих

Новосадски дувачки оркестар “23. октобар” наступиће у Новом Саду у уторак, 27. децембра у 19.30 часова. Концерт ће бити одржан у Позоришту младих.

На репертоару ће се наћи композиције које су писане искључиво за дувачки оркестар, маршеви али и филмска музика, у ритму Титаника, Џејмс Бонда и многих других! Такође, специјални гост концерта је оперска уметница, др Агота Виткаи Кучера.

Оркестар је симболично основан 23. октобра 2021. године са идејом да Нови Сад добије репрезентативни, млади дувачки оркестар.

Данас, чак годину дана касније, оркестар чине 35 чланова, који су углавном ученици средње музичке школе или студенти Академије уметности у Новом Саду. Поред Новог Сада, ту су и чланови из Суботице, Панчева и Београда.

“Морам да нагласим да поред три професионална оркестра која постоје у Србији, то су Репрезентативни оркестар Гарде, Војни оркестар у Нишу и оркестар МУП-а, наш дувачки оркестар може да стане раме уз раме са њима”, изјавио је један од оснивача оркестра Алберт Нађ.

Лепа вест је да је дувачки оркестар “23. октобар” ове године успео да успостави контакт и сарадњу са полицијским оркестром МУП-а Републике Српске, који ће бити почасни гости њиховог новогодишњег концерта.

Улазнице за концерт износе 500 динара. Доступне су на целокупној продајној мрежи ГигсТикс, као и на њиховом сајту.

Festival „Slika u pokretu“ od 15. decembra u KCNS – osvojite karte za filmske projekcije!

Преузмите андроид апликацију.