Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

Концерт дуа „Хојсак & Новосел“ у Синагоги

Концерт „Хојсак & Новосел. Гудало против трзалице“ у оквиру манифестације Новосадско музичко лето одржаће се у петак, 26. августа у 21 час у новосадској Синагоги.
Фото: НСЕПК2022

Тренутно најоригиналнији хрватски бренд у свету.

Два жичана инструмента с различитом традицијом свирања у рукама Филипа (Новосела) и Тихомира (Хојсака) звуче етно-џез, с панонским примесама.

Ова двојица талентованих музичара праве врхунске импровизације, обојене народним музичким мотивима, у потпуности дочаравајући могућност оба инструмента, тамбуре и контрабаса.

Дуо „Хојсак & Новосел“ започиње своју музичку причу као Гудало против трзалице (Bow vs Plectrum) у јануару 2016. године.

Успешни наступи широм Хрватске и света, али исто тако и сарадње с угледним музичарима, као што су Златан Стипишић Џибони, Матија Дедић, Влатко Стефановски, Теодосиј Спасов, Жан Тетичкович, донели су овом дуу изузетну популарност, као и завидну пажњу медија.

Прва два тонска издања овог двојца проглашени су албумима године у својим категоријама, док им је песма Дивји цвит с албума Перле донела награду Порин.

Својим најсвежијим наступима Дуо „Хојсак & Новосел“ је стекао фанове у Белгији, Италији, Аустрији, Словенији, Босни и Херцеговини.

Верујем да ће тако бити и у Србији, у Новом Саду, где ће на најављеном концерту промовисати песме са свог последњег албума Traditional Songbook.

Koncert „Dame pevaju pop“ sutra u SNP-u

Преузмите андроид апликацију.