Почетна > Бизнис
Бизнис

Компанија Тесла ће отпустити више од 10 одсто своје глобалне радне снаге

Амерички произвођач електричних возила (ЕВ) Тесла отпустиће више од 10 одсто своје глобалне радне снаге, наведено је у интерном допису компаније у који је Ројтерс имао увид.
Фото: Танјуг/AP Photo/David Zalubowski, File

„Док припремамо компанију за нашу следећу фазу раста, изузетно је важно да сагледамо сваки аспект компаније ради смањења трошкова и повећања продуктивности“, навео је у допису извршни директор Тесле Илон Маск.

Он је истакао да је Тесла након анализе трошкова донела „тешку одлуку“ да смањи број својих радника на целом свету за више од 10 одсто.

Фирма је у децембру 2023. имала 140.473 радника на целом свету, тако да се препоставља да ће без посла остати више од 14.000 људи, иако тачан број није наведен у допису.

Компанија Тесла је почетком априла објавила да је у првом кварталу 2024. испоручила 386.810 возила, што је за 8,5 одсто мање у односу на исти квартал прошле године, пренели су медији.

На кварталном нивоу су Теслине испоруке возила пале за 20 одсто у односу на четврто тромесечје 2023. године.

Компанија Тесла је том приликом такође саопштила да је у првом кварталу 2024. произвела 433.371 возило, за 1,7 одсто мање у односу на исти квартал лане.

Vašington planira subvencije za Samsung od 6,4 mlrd dolara za proizvodnju čipova

Преузмите андроид апликацију.