Почетна > Бизнис
Бизнис

Компанија Пепси престала да производи своја пића у Русији

Америчка компанија PepsiCo Inc престала је да производи Pepsi, 7UP и Mountain Dew у Русији скоро шест месеци након што је саопштила да ће обуставити продају и производњу због руског напада на Украјину.
Фото: Unsplesh/Art of Hoping

Најава PepsiCo је уследила након што су извештачи Ројтерса посетили десетине супермаркета, продавница и теретана у Москви и другим местима и пронашли лименке и боце Пепсија на којима су штампани датуми производње у јулу и августу из фабрика у Русији.

Најновији датум на Пепси производу био је 17. август. У саопштењу послатом бртанској агенцији, америчка компанија је навела да је престала да производи концентрате за Пепси колу, Миринду, 7Up и Mountain Dew у Русији.

„Сви концентрати су потрошени у Русији и производња је окончана“, рекао је портпарол компаније Пепси 8. септембра, што је први јавни коментар о овом питању откако је компанија почетком марта објавила да обуставља производњу, продају, промотивне активности и оглашавање у Русији.

Портпарол је казао да је то у складу са најавом коју је компанија дала у марту 2022, али је одбио да прокоментарише да ли је обустављена продаја.

Наставак производње значи да су газирана пића и даље доступна у Москви, Владивостоку на далеком истоку и Краснојарску у Сибиру, према сазнањима Ројтерса.

Власник теретане у Москви рекао је да је наручио Пепси средином августа.

 

Mask: Robot Optimus bi mogao da se koristi u domaćinstvima (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке