Почетна > Бизнис
Бизнис

Компанија Епл потврдила софтверску грешку на моделу iPhone 15

Компанија Епл саопштила је данас да је проблеме са прегрејавањем њених модела iPhone 15 изазвала софтверска грешка која се појављује током коришћења апликација Инстаграм и Убер.
The Apple’s new iPhone 15 models are on display on the first day of sales at an Apple Store at The Grove in Los Angeles, Friday, Sept. 22, 2023. (AP Photo/Jae C. Hong)

Ова америчка компанија из Кјупертина, у Калифорнији, саопштила је да ради на ажурирању система иОС17 који покреће апарате iPhone 15 како би се спречило да уређаји постану непријатно врући током ради са наведеним апликацијама, преноси АП.

Компанија Инстаграм, у власништву корпорације Мета Платформс, раније ове недеље изменила је своју апликацију за друштвене медије како би спречила прегревање уређаја iPhone 15.

Убер и друге апликације као што је видео игрица Asphalt 9, још увек су у процесу својих ажурирања, саопштено је из компаније Епл, али није прецизиран временски оквир када ће бити завршене софтверске корекције.

Из компаније су поручили да никакви безбедносни проблеми не би требало да спрече власнике iPhone 15 да користе своје уређаје док чекају ажурирање.

„Идентификовали смо неколико разлога који могу да доведу до тога да се iPhone 15  прегреје“, наводи се у кратком саопштењу Епла поводом притужби на прегрејавање апарата iPhone 15.

Vladimir Vasić: Privemena mera NBS se odnosi na više od 95% stambenih kredita

Преузмите андроид апликацију.