Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико вас умара јануар – месец празновања и славља?

Први месец у години, јануар, истовремено је и месец многих празника и славља. Већ са првим јануарским даном наговештава се да је месечно празновање отворено и да ће бити још многих славља док се он званично не заврши.
Фото: Freepik/rawpixel.com
Који су то све празници на видику и колико је то исцрпно за мајке, баке, деке, очеве, па чак и младе особе?

Од јануарских празника, прво што куца на вратима јесте, сада већ прослављена реприза Нове године, 01. јануара (Грегоријански календар). Одмах након тога следи за православне вернике Бадњи дан и Божић, 06. и 07. јануар, као и други дан Божића.  А онда и 13. јануара – славље још једне Нове године,  у народу познате као   „Српска Нова година“

Православни верници у овом месецу имају доста слава Светаца које обележавају: Свети Стефан, 09. јануара, Свети Василије Велики14. јануара, Богојављење19. јануара, Свети Јован, 20. јануара и Свети Сава 27. јануара.

Фото: Pixabay/webandi

Без обзира да ли сте припадник неке друге вере или славите искључиво по Грегоријанском календару, верујем да сигурно имате пријатеље који обележавају неки од ових датума, с тога вама је можда лакше, али већини становника наше земље јануар месец може итекако да буде исрпљујући и умарајући.

Савети за све људе који обележавају празнике који нам следују, а већина их је на видику, сем репризе Нове године која је иза нас, да се између ових датума што више одмарате, да у својим припремама слава и прослава потражите помоћ и да имате увек једно на памети, без обзира колико је јак темпо, ово су ипак једни од најлепших датума.

Празници нам ипак доносе посебну атмосферу јер се ових дана окупља читава породица, долазе пријатељи, шири се дух традиције и вере, пуно се смеје и шали, и добро забавља. 

С тога, уживајте у јануарским чарима празновања, не берите бригу око јануарског умора јер све прође!

Маме, тате,  баке, деке и пријатељи памтите само срећне тренутке!

Novi Sad dobija i devetu kulturnu stanicu – evo i gde (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.