Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико пута је безбедно да подгревате остатке хране?

Уф, одговор је једноставан и није баш тако једноставан.
Фото: Pixabay/LesleyNegus

Преостала вам је храна од јуче и можда нисте у могућности да одвадите део већ подгрејете целу посуду хране. И опет не поједете све, па се поставља питање – шта сад?

Можете ли остатак подгревати поново сутрадан?

Будући да се квалитет хране смањује сваки пут кад се храна подгреје, најбоље је подгрејати само потребну количину – наводе УСДА референце.

Иако се квалитет хране може умањити вишеструким подгревањем, вероватно је потребно то учинити више од два пута да би се то и приметило.

Да ли је безбедно подгревати храну више пута?

Часопис „Good food“ не саветује да подгревате остатке хране више пута јер то може повећати ризик од тровања храном.
Када се храна хлади преспоро или није темељно загрејана, у њој се могу размножити штетне бактерије.

Прехрамбене смернице кажу да се храна не сме држати на температури изнад четири степена Целзијусевих дуже од два сата. У оквиру тог времена је треба охладити, а онда спаковати у фрижидер или замрзивач.

 

Svinjska mast nije hrana siromašnih, ali je neverovatno zdrava

 

Преузмите андроид апликацију.