Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико нам је физичке активности потребно дневно да бисмо били здрави?

Често се физичка активност сматра као активност која утиче само на естетску компоненту, на пример губитак тежине, дефинисање трбушних мишића или хармонично дефинисано тело.
Фото: Pixabay/StockSnap

Међутим, изгледа да још увек није довољно свестан значај утицаја на здравствену компоненту.

Колико нам је физичке активности потребно дневно?

И у сарадњи са лекарима физичка активност се прописује као ‘терапија’ за одређена стања и за њу морамо да нађемо времена, за тренинге и кретање, физичка активност је свакодневна потреба која спречава разне болести, дијабетес, болести циркулаторног система, коштано-зглобне и дегенеративне промене.

Физичка активност доприноси здрављу кичме, бољем држању, а самим тим и повећању радне способности јер је мање боловања и операција. Ако вас занима колико нам је физичке активности потребно дневно, одговор је да је то индивидуално.

Све зависи од тога да ли се човек бави физичким радом, седи у канцеларији или стално стоји на ногама.

Такође, количина активности зависи од узраста, здравственог стања, циљева и начина живота сваког појединца.

Препорука за одрасле је 150 минута умерене физичке активности или 75 минута интензивне физичке активности током целе недеље уз додатак тренинга снаге за јачање мишића и ходање око 10.000-12.000 корака дневно.

Ми смо ти који једноставно морамо да постанемо свесни свог свакодневног темпа и важности физичке активности. А када се освестимо, кључно је да се прилагодимо сопственим потребама и могућностима и распоредимо активности према личним преференцијама и индивидуалним распоредима.

Naučnici došli do zanimljive teorije: Evo zbog čega bi PSU trebalo više da se osmehujete

Преузмите андроид апликацију.