Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико кисели краставци могу да трају након отварања тегле?

Неотворене тегле киселих краставаца могу се чувати годинама. Често је на тегли назначен рок трајања, који, чак и ако је прошао, омогућава вам да наставите да једете киселе краставце без оклевања.
Фото: Pixabay/ skyradar

За разлику од производа у уљу, у киселим краставцима је ризик од ботулинума практично елиминисан јер је киселост сирћетне киселине инхибирана производњом ботулинум токсина.

Утолико пре ако сте теглу правилно чували на хладном месту иу оптималним условима, јер рок трајања означава само датум до којег произвођач гарантује за квалитет намирнице. Међутим, након отварања тегле киселих краставаца, можете их чувати до три месеца, под условом да је тегла правилно чувана у фрижидеру и затворена.

Како знате да ли су кисели краставци још добри?

Често, да бисте разумели да ли је нека намирница добра или не, осим рока трајања, важно је ослонити се на своја чула и обратити пажњу на неке промене у укусу, боји, конзистенцији и мирису.

Конкретно, да бисте знали да ли су вам кисели краставци још добри, проверите како изгледају и да ли миришу или имају добар укус.

Генерално, можда ћете приметити следеће:
  • поврће је увело
  • сирће је постало млечно
  • на стаклу или поклопцу постоје трагови плесни
  • мирис је веома кисео
  • укус је киселкаст и ужегао 

Ако ниједна од наведених карактеристика није присутна, може се претпоставити да је дотична храна и даље добра за јело.

Углавном, савет је да на етикети или поклопцу тегле забележите датум отварања, како бисте видели када је прошло три месеца од првог отварања.

Такође не заборавите да поштујете време кувања хране, увек водите рачуна да тегле буду стерилне и да је поклопац херметички затворен.

Da li je dobro da više puta zamrzavamo meso?

Преузмите андроид апликацију.