Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико је минута дневно потребно да проведемо сами са собом

Самоћа није исто што и усамљеност, она је ствар избора и од велике је важности за успостављање психолошке равнотеже.
Фото: Pexels/Jure Siric

Самоћа заиста уме да буде тешка, али ипак, она умерена самоћа би могла чак и да нас освежи и помогне нашем менталном здрављу.

Људе можемо да поделимо на интровертне и екстровертне, међутим, многим људима којима иначе друштво стално прија, некада имају жељу да се мало осаме.
Фото: Unsplash/Priscilla du Preez
Бити сам може да смањи стрес, повећа продуктивност и помогне мозгу да се одмори и освежи, а све то побољшава ваше расположење и ментално здравље.

– Друштвене интеракције су оптерећујуће, брига о људима узима енергију, слушање људи узима енергију – каже Џефри Хал, коаутор студије.

Фото: Pexels/Anna Alexes
– Сваког дана одвојите неколико минута да будете сами са својим мислима – само 10 минута дневно може да вам помогне.

Утишајте електронику и дозволите себи да размишљате неколико минута – каже психотерапеут Ејми Морин, преноси “The List”.

Један од главних разлога зашто неки људи не воле да буду сами је то што то доводи до мисли и осећања да су искључени, а може да буде и тешко да се усредсредимо на самог себе.

Фото: Pexels/Pixabay

Давање приоритета менталном здрављу је од виталног значаја, а мало самоће може да буде од велике користи будући да бити сам може користити овој области нашег живота.

Сви би требало да редовно проводимо барем неколико минута сами.

Која је тајна данског срећног живота, прочитајте ОВДЕ

 

Преузмите андроид апликацију.