Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико јаја треба додати у тесто за палачинке па да буду савршене?

Многи мисле да што више јаја ставе у смесу, то ће бити укусније, издашније и боље.
Фото: Pixabay/Ben_Kerckx

Палачинке уопште нису тешке за припрему и потребно вам је само неколико састојака и мало времена, евентуално вештина превртања палачинки у тигању.

То је оно што већина људи мисли. Нису битни састојци, ако тако размишљате бићете изненађени какав је договор!

Међутим, није све тако једноставно и често се дешава да смеса за палачинке није добра и једноставно не функционише. Поред тога, један од најчешћих проблема је тај што палачинке не испадну прозрачне и меке.

Али која је поента и како да направите савршено тесто за палачинке?

Најважније је водити рачуна о количини и квалитету појединих састојака, као што су, на пример, јаја.

Колико јаја треба додати у тесто за палачинке?

Они који су почетници у кувању углавном мисле да што више јаја у смеси, то ће смеса бити боља. Међутим, ово ће заправо само покварити укус и палачинке ће на крају бити гумене.

Дакле, ако у 500 милилитра млека ставите 3-4 јаја, то је превише, док је једно јаје премало. И сада се вероватно питате како да знате колико јаја треба да ставите?

На сваких 500 мл млека ставите два јајета и то је идеална количина. Овај однос ће обезбедити припрему најбољих палачинки. На шта још треба обратити пажњу?

Ако желите меке и укусне палачинке, обавезно обратите пажњу на то колико брашна додајете у смесу. На пример, ако користите два јајета и пола литра млека, онда додајте 300 грама брашна.

Обавезно просејте брашно, а идеално би било да то урадите неколико пута.

Povrće bogato gvožđem: Idealno za sve one koji ne jedu meso

Преузмите андроид апликацију.