Палачинке уопште није тешко припремити. Потребно је само неколико састојака и мало времена. Вероватно вештина у превртању палачинки у тигању, тако већина људи мисли.

Многи мисле да што више јаја ставе у смесу за палачинке, то ће бити укусније, заситније и боље. Међутим, није све тако једноставно и често се дешава да мешавина за палачинке није добра и да палачинке једноставно не испадну добро.
Поред тога, један од најчешћих проблема је тај што палачинке не испадају прозрачне и мекане.
Али шта је онда поента?
Најважније је водити рачуна о количини и квалитету појединих састојака, попут јаја, пише Крстарица.
Колико јаја треба додати у тесто?
Почетници у кувању углавном мисле да што више јаја има у мешавини, то ће бити боље. Међутим, ово ће заправо само уништити укус, а палачинке ће на крају бити гумене.
Дакле, ако у 500 мл млека ставите 3-4 јаја, то је превише, док је једно јаје премало.
Сада се вероватно питате како да знате колико јаја да додате?
На сваких 500 мл млека додајте два јајета – то је идеална количина.
Овај однос ће обезбедити припрему најлепших палачинки.
На шта још треба обратити пажњу?
Ако желите меке и укусне палачинке, обавезно обратите пажњу на количину брашна коју додајете у смесу.
На пример, ако користите два јајета и пола литра млека, додајте 300 грама брашна. Брашно треба просејати, а идеално би било да се то уради неколико пута.
Da li vam kisela voda može pomoći u dijeti? Evo šta se dešava u telu kad pijete više od dve čaše
Преузмите андроид апликацију.