Америчка управа за храну и лекове (УСДА) контролише млечне производе и објаснила је колико дуго можете држати млеко и друге млечне производе у фрижидеру.
Јогурт треба чувати у фрижидеру на температури од 4,4°Ц и тако може трајати до седам дана. Ако га замрзнете, може трајати до два месеца.
Меки сиреви попут свежег сира, рикоте или бри могу се чувати у фрижидеру недељу дана, али се не препоручује замрзавање таквих производа.
С друге стране, тврди сиреви као што су чедар, швајцарски сир и пармезан могу да се чувају у фрижидеру шест месеци неотворени. Када их отворите, можете их држати у фрижидеру између три и четири месеца.
Ако их замрзнете, трајаће око шест месеци.
Млеко се може чувати у фрижидеру седам дана, а у замрзивачу између једне и три недеље, наводи се на веб страници УСДА.
Dojenje i trudnoća u kombinaciji sa alkoholom i cigaretama jedno veliko NE
Преузмите андроид апликацију.