Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Колико често би требало да мењамо пиџаму? Стручњаци објашњавају да је већина носи дуже него што би требало

Статистика показује да мушкарци мењају чешће пиџаму него жене.
Фото: Pexels/Ivan Samkov

Уколико исту спаваћицу носите превише дуго, можете изазвати низ дерматолошких проблема. Због тога стручњаци саветују колико дана је препоручљиво да је носимо

Статистике показују да је просечна дужина времена током којег жене носе пиџаму 17, док је мушкарци перу након 13 дана коришћења.

Од 2.500 жена које су учествовале у истраживању скоро половина дама је рекла како је главни разлог што не мењају пиџаму довољно често чињеница да забораве колико вечери су је носиле.

С друге стране, већина мушкараца је навела да је не перу сваке недеље јер „носе оно што им се прво нађе при руци“.

С обзиром на то да се током ноћи знојимо и тако уклањамо мртве ћелије коже, пиџама постаје идеално станиште за размножавање бактерија и скупљање вагиналних течности, урина и других телесних излучевина.

Одговор на питање колико често би требало да је перете зависи од бројних фактора и од степена ваше личне хигијене.

Технички, унутрашњи део пиџаме је у додиру с кожом, па га можете посматрати исто као доњи веш. Међутим, ако се туширате или купате пре него што легнете у кревет, ваша пиџама неће бити тако прљава.

У случају да сте болесни, имате грозницу или грип, пиџаму би требало да перете сваког дана. Исто важи ако боравите у пиџами преко целог дана, носећи је у кући уместо гардеробе – сматрају стручњаци.

Ovulacija: Šta je to, kako je najlakše prepoznati?

Преузмите андроид апликацију.