Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Коју ствар никако не треба да користите када радите себи педикир?

Тврде пете и жуљева кожа могу се лако уклонити код куће, али једна ствар коју никада не би требало да користите.
Фото: Pixabay/nosheep

Пре свега, треба напоменути да је најбољи потез посетити педикера који ће решити ваш проблем. Ако сте имали жуљеве који су за собом оставили тврду кожу или тврде пете, све лако можете да решите код куће, али ипак треба бити опрезан када користите алате за ову намену.

Стручњак за стопала, наводи да скалпеле и ножеве за педикир никада не треба користити сами код куће.

Све више људи користи скалпел и сами њиме сече тврду кожу стопала.

Наравно, неки имају мирну руку и довољно су флексибилни да је могу да га користе на ногама, али због самог положаја тела не можемо да видимо цело стопало, скалпелом или ножем можемо лако да се повредимо.

На срећу, можете да се решите тврде коже и жуљева без употребе опасних предмета, а ево корака које саветују стручњаци:

Како се отарасити жуљева и тврде коже на стопалима

Покваси ноге, тврда кожа се тешко уклања, а како би се решио овај проблем, пре педикира потопите стопала у топлу воду, како бисте пре „процедуре“ уживали у мирисној купки. Након купања, кожа ће упити мало воде и много лакше ћете моћи да уклоните накупине мртве и тврде коже.

Користите камен за пету

Косхимуне каже да се ова јефтина ствар може лако набавити и да ће вам много помоћи. Када су вам стопала мекана након топле купке, узмите камен и нежно остружите пете да бисте уклонили вишак коже. Након употребе, оперите камен сапуном и водом. На крају, нахраните кожу.  Када уклоните мртву кожу, време је да је нахраните. Користите богате хранљиве креме које ће кожи дати влагу, а крему је најбоље утрљати када је кожа још влажна, јер ће се тада крема најбоље упијати.

Visoke temperature izazivaju proširene vene! Sprečite ih sa ova tri preparata

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке