Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Који кофери за децу су најзгоднији за путовања?

Припреме за пут увек почињу паковањем, тако да је добар кофер најбољи савезник вашег детета у који ћете спаковати све ствари, а које ће бити очуване и сигурне током путовања.
Фото: Pixabay/Bob_Dmyt

Као и код већине путне опреме, добри кофери за путовање значe и добру организацију и паковање без много мука. Ако не уложите мало новца у прави кофер, ризикујете губитак ствари, претумбану и изгужвану гардеробу. Нажалост, не постоји једно решење за све, свако дете има различите потребе, у зависности од тога где иде, колико дуго остаје и каква врста одмора се планира за њега.

Срећом, постоји много опција које можете изабрати када је у питању куповина путних кофера – али распон стилова, величина и цена може бити велики ако не знате шта тражите.

Зато вам нудимо савете који садрже одговоре на нека од најчешћих питања у вези са организацијом дечјих путовања.

Искусни путници знају да кофер може бити најпоузданији сапутник. А када су у питању деца, онда ће вам решења овог проблема уштедети много времена. Уколико се деси да се поломи или поквари кофер током дечјег путовања, онда ћете морати да купите нови – и тиме потрошите више новца.

На шта треба обратити пажњу када купујете дечији кофер?

Функционалност кофера:

Не постоји тачно одређено доба када је дете спремно за сопствени кофер, али је најбоље да процените сами по свом детету, када је право време да добије свој први путни кофер који ће испуните захтеве путовања.
Тежина кофера:

Предлажемо нешто лагано. Путовање може бити веома заморно, а ви дефинитивно желите да ваше дете буде у стању да носи или вуче сопствени кофер.

Кофери на точкиће: Баш као и одрасли, деца ц́е више волети да котрљају пртљаг или да могу да га носе као ранац како неки стилови дозвољавају. Ваше дете ц́е вас опонашати и котрљати кофер, а то га нец́е уморити тако лако.

Модеран дизајн:

Као што смо навели, дечји пртљаг долази у разним облицима и бојама, па чак и неки одрасли могу бити љубоморни! Ако не желите да погрешите, питајте своје дете који дизајн би волело, а затим му дозволите да изабере међу мноштвом модерних кофера. Такође, добра је идеја да идете са светлим и шареним пртљагом, бирајући јединствени дизајн. То ће детету олакшати да уочи кофер када га чека на преузимање из аутобуса.

Да ли да дозволим детету да изабере кофер?

Да! Ако дозволите свом малишану да одабере свој кофер, то га може јако обрадовати и свидеће му се слобода да то буде његов избор. Наравно, не мора да седи за рачунаром са вама и бира међу стотинама торби, мудрије је да унапред изаберете неколико кофера за које мислите да би могли да му се свиде. На тај начин се неће заљубити у торбу која је изван вашег ценовног ранга.

Док унапред бирате дечји кофер, имајте на уму шта им се допада. Постоји много опција за децу, па ако им се свиђа одређени спорт, Дизнијев лик, или неки други јунак, вероватно постоји кофер који би био идеалан за ваше дете.

Шта је боље: тврда шкољка или мекани кофер?

Чврсте футроле су некада улазиле у тежину вашег пртљага, али захваљујући развоју лакших, издржљивијих материјала, то сада није толики проблем. Мекани путни кофери су, у међувремену, јачи него икад – тако да се избор заиста своди на личне преференције.

Колико точкова треба да има кофер за дете?

Кофер са два точка детету је лакши да вуче на равном терену, али они исто тако лако могу и да се преврну. С друге стране, кофери са четири точка су много чвршћи и генерално је лакше маневрисати њима у уским пролазима и другим неприступачним просторима. Обратите пажну само да се не откотрљају ако немају никакву врсту кочења.

Да ли је кофер бољи од ранца за ваше дете?

Кофер на точкиће је лакше „возити“ у затвореном простору него ранац и не постоји могућност да дете повреди леђа. Ранац има више смисла ако дете путује на краће или се креће по неравном путу, који отежава ношење кофера.

Да ли је унутрашњост кофера важна?

Унутрашњост кофера се такође може значајно разликовати од случаја до случаја. Неки се праве са много унутрашњих џепова, док се други могу раздвојити на две или три преграде. Ово је корисно ако више волите да одвојите дечју одећу или ствари. Ако желите да максимално искористите простор, али и даље останете организовани, сет такозваних коцкица за паковање може бити добра опција.

И на крају, немојте да заборавите, пуштање деце да имају и пакују ствари у сопствене кофере помаже им да се науче одговорности у раном детињству. Када ваше дете буде довољно порасло да „вози“ сопствени пртљаг или носи мали ранац, оно је уједно и довољно одрасло да поседује и спакује сопствени кофер за пут.

Ne možete da odvojite dete od ekrana? Primenite ova pravila

Преузмите андроид апликацију.