Кромпир је свестрано поврће и постоји много начина да га припремите, а ово коренасто поврће пружа бројне нутритивне предности које помажу вашем телу.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/08/potatoes-gb5439939d_640-620x434.jpg)
Али није сваки начин на који их једете здрав. Према нутриционистима, најздравији начин да се једе кромпир је да оставите кору и испечете га. Најздравији начин да се једе кромпир је када се пече са кором.
Печени кромпир не додаје додатне калорије као онај који пржите у уљу. Остављање коре на кромпиру доноси додатне хранљиве материје, наиме половина укупних влакана из кромпира потиче из коре.
Ово поврће је пуно калијума, влакана и витамина Ц.
Међутим, када се пече, кључно је пазити на преливе и премазе са високим садржајем масти и калорија као што су путер, павлака и комадићи сланине.
Уместо тога, прелијте их пасуљем, салсом, чилијем, поврћем или мало ренданог пармезана.
Napitak od borovnice za poboljšanje funkcija mozga i mršavljenje
Преузмите андроид апликацију.