Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Који је најздравији начин припреме кромпира?

Кромпир је свестрано поврће и постоји много начина да га припремите, а ово коренасто поврће пружа бројне нутритивне предности које помажу вашем телу.
Фото: Pixabay/congerdesign

Али није сваки начин на који их једете здрав. Према нутриционистима, најздравији начин да се једе кромпир је да оставите кору и испечете га. Најздравији начин да се једе кромпир је када се пече са кором.

Печени кромпир не додаје додатне калорије као онај који пржите у уљу. Остављање коре на кромпиру доноси додатне хранљиве материје, наиме половина укупних влакана из кромпира потиче из коре.

Ово поврће је пуно калијума, влакана и витамина Ц.

Међутим, када се пече, кључно је пазити на преливе и премазе са високим садржајем масти и калорија као што су путер, павлака и комадићи сланине.

Уместо тога, прелијте их пасуљем, салсом, чилијем, поврћем или мало ренданог пармезана.

Napitak od borovnice za poboljšanje funkcija mozga i mršavljenje

Преузмите андроид апликацију.