Кромпир је свестрано поврће и постоји много начина да га припремите, а ово коренасто поврће пружа бројне нутритивне предности које помажу вашем телу.

Али није сваки начин на који их једете здрав. Према нутриционистима, најздравији начин да се једе кромпир је да оставите кору и испечете га. Најздравији начин да се једе кромпир је када се пече са кором.
Печени кромпир не додаје додатне калорије као онај који пржите у уљу. Остављање коре на кромпиру доноси додатне хранљиве материје, наиме половина укупних влакана из кромпира потиче из коре.
Ово поврће је пуно калијума, влакана и витамина Ц.
Међутим, када се пече, кључно је пазити на преливе и премазе са високим садржајем масти и калорија као што су путер, павлака и комадићи сланине.
Уместо тога, прелијте их пасуљем, салсом, чилијем, поврћем или мало ренданог пармезана.
Napitak od borovnice za poboljšanje funkcija mozga i mršavljenje
Преузмите андроид апликацију.