Здрава исхрана значи почетак дана на прави начин хранљивим доручком. Овсена каша и јаја су две од најчешћих намирница за доручак и често се истичу због својих здравствених предности. Али који је бољи за вас?

Одговор је дао Ангел Лук, регистровани дијететичар. Одлучила се за овсену кашу.
Мој одговор долази из консултација са безбројним људима који не конзумирају довољно влакана, и као резултат тога пате од лоше регулисаног нивоа шећера у крви, холестерола и пробавног здравља.
Влакна не изазивају нагло повећање шећера у крви и могу смањити ниво холестерола.
Они такође помажу у регулисању варења и уклањању отпада из тела. Све ове предности доприносе вашем здрављу и благостању. Када су у питању влакна, овсена каша је јасан победник.
Важно је напоменути да не постоји универзална дијета која одговара свима. Свака особа има јединствене потребе у исхрани.
Исхрана није једноставна и да зависи од квалитета хране коју купујете и начина на који је припремате. Постоје нездрави начини припреме јаја, као и овсене каше.
Поред тога, влакна су само један део веће нутритивне слике. Здрава исхрана такође укључује одговарајућу количину протеина, масти и микронутријената.
Велико јаје садржи шест грама комплетног протеина, што значи да обезбеђује све есенцијалне аминокиселине које тело не може да произведе само.
С друге стране, једна шоља некуване овсене каше од целог зрна садржи 10 грама протеина и 6 грама масти.
Међутим, овсене пахуљице треба комбиновати са другом храном да бисте добили комплетан протеин.
Коначно, и јаја и овсена каша се сматрају нутритивно богатом храном јер су богате витаминима и минералима.
Закључак? Оба су добри избори!
Без обзира да ли одаберете јаја или овсену кашу, ваш доручак ће бити хранљив. А ако желите предности обе намирнице, једноставно их комбинујте!
Преузмите андроид апликацију.