Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Које су ствари у вези горе од варања?

Ако желите да са својим партнером останете што дуже и ако желите да имате што мање трзавица и свађа, ово су ствари које не бисте требали никада да радите.
Фото: Pixabay/chermitove
Лагање и скривање ствари од партнера

Чак и ако избегавате истину како не бисте повредили или разочарали партнера, лагање и скривање временом постаје велики проблем који доводи до нарушавања поверења и доводи везу на климаве ноге. Требало би да будете у могућности да свом партнеру кажете све што вас мучи.

Избегавање интимности

И не мислимо само на физичку интимност, већ и на разговоре о осетљивим темама, рачунање једни на друге у тешким ситуацијама, али и избегавање испољавања осећања како на свом, тако и на јавном месту. Све ово ће наштетити вашој вези и пољуљати веру у озбиљност саме везе и осећања вашег партнера.

Избегавајте разговоре о проблемима

Ако постоји проблем у вези, ма колико вам био тежак, о њему треба разговарати пре него што он постане огромна акумулација испод тепиха на коју ћете се стално спотицати. Колико год се проблем чинио безначајним, неважним или можда непријатним за разговор, причајте о њему.

Фото: Pixabay/19771276
Тврдоглавост

Када неко редовно инсистира на својим ставовима и одлукама, партнеру поручује да није спреман на компромис. А у вези увек треба да будете спремни на компромис. Људи који могу да функционишу само постоји размевање и ако разговарају о стварима које их муче. Особе које намећу своје мишљење и које стално инсистирају да увек буде све по њиховом никада немају успешне и квалитетне односе са другим људима.

 Патронат

Обраћање партнеру са висине показује непоштовање док шаљете поруку да мислите да је ваше мишљење важније, да сте паметнији, способнији или вреднији. Равноправност партнера је од највеће важности у свакој озбиљној вези.

Остајете у вези из погрешних разлога

Без обзира да ли не желите да разочарате своју породицу, откажете путовање које сте планирали за 3 месеца или било који други разлог, то је погрешан разлог да останете у вези. Остаје у вези због љубави, а не због навике или тешкоћа да се носи са новом ситуацијом.

Манипулација

Ово је веома осетљива област јер неко може суптилно манипулисати партнером годинама, а да партнер то уопште не схвата. Ако осећате да губите самопоуздање и постајете дубоко несрећни због свог партнера, запитајте се шта вас уопште повезује и зашто сте у вези.

Љубомора

Ваш партнер вас можда не вара, али редовни осећај сумње може бити много гори од варања. У вези треба да се осећате вољено, пожељно, сигурно и самопоуздано.

Šta ljudi ne rasprave pre braka, a važno je za srećnu vezu

Преузмите андроид апликацију.