Стручњаци објашњавају на шта треба обратити пажњу када тражите најздравије пиво.
Пиво је углавном вода, али је богато и хранљивим материјама као што су угљени хидрати, аминокиселине, минерали, витамини и полифеноли.
Неке врсте пива могу бити боље од других, а умереност је кључна, упозоравају нутриционисти.
Светла пива
Ова пива имају мање калорија и мање алкохола од обичних пива. Ово је алкохолно пиће које најмање штети вашој јетри, каже доктор јетре.
Кисела пива
Ова пива се обично праве од бактерија које производе млечну киселину, тако да могу бити мало кисела. Ова пива имају мање калорија и алкохола, а могу да садрже и пробиотике.
Органска пива
У производњи органског пива нису коришћене хемикалије. Када упоредите друга пива са органским, органска верзија има мање алкохола и калорија по порцији.
Пиво без глутена
За оне који тешко подносе пиво, али и даље уживају у његовом укусу, пиво без глутена је напредовало у последњих неколико година. Пиво без глутена било би корисно за особе са целијакијом. Такође има другачији укус, могло би бити слађе или мање газирано у поређењу са традиционалним пивом.
Безалкохолно пиво
Опет, ако волите укус пива и не пристаје вам, безалкохолно би могло бити друга опција за вас. То су пића попут лагера или пива који имају за циљ да опонашају укус пива док минимизирају ефекте конзумирања стандардног пива. Све су генерално 100 калорија или мање.
Koliko ugljenih hidrata treba da jedete dnevno da biste izgubili težinu
Преузмите андроид апликацију.