Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Која је најбоља чувана, тајна оаза у близини Новог Сада?

Да ли сте некада чули за острво „Koh Chang“ на Тајланду? Ако нисте, обавезно потражите на интернету, а док маштате о одласку на нестварну плажу и купању у тиркизној води, ми вам откривамо да управо то истоимено острво постоји надомак Новог Сада, тачније у Сремским Карловцима.
Фото: PrtSc/Instagram/scenery__hunter

Смештена насред Дунава, она обара рекорде по броју посета, а оно што је занимљиво јесте што је бесплатна.

Ово острво још називају и Дунавски Малдиви или Мајмунско острво је омиљени кутак за предах од високих температура које нас прате већ данима.

Сада, док је Дунав изузетно низак, пешчани део те речне аде простире се малтене дуж целе западне стране пружајући посетиоцима велике могућности за лешкарење и забаву.

До острва се може доћи чамцем, а како крочите на плажу имаћете осећај као да сте дошли на неко егзотично и посебно место.

Изузетно прилагођено гостима, постоји пар локала где посетиоци могу да предахну уз неко освежавајуће пиће, па и да поједу. Понекад се чак и организују журке у врелим, летњим данима, али и ноћима.

Одушевићете се колико је чисто цело острво, а оно што је још један велико плус јесте што можете повести са собом своје кућне љубимце без икаквог устручавања.

Доста људи дођу до овог места са својим бродићима и чамцима, али они који нису баш такви срећници, могу да се превезу организованим превозом из Карловаца.

Фото: Танјуг/Јарослав Пап
Нетакнута природа створена је за кампере, па ћете засигурно се сусрести и са камп кућицама, а добродошлицу ће вам пожелети ни мање ни више него лабудови.

Ту су и лежаљке, клупице од дрвета, па бирајте!

Плажа је пешчана и обала је веома плитка и баш због тога је идеална за брћкање и уживање без неког страха од велике реке као што је Дунав.

Овакав рај какав наш крај нуди, стварно је вредан сваког помена и таман вам је остало још двадесетак дана да скокнете до Сремских Карловаца и уживате у чарима ове егзотичне, али наше дестинације.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @scenery__hunter


Reportaže s plaže – Vok ili Oficirac? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.