Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Kоје две земље су најпосећеније светске дестинације?

Више од 500 милиона туриста посети Европу годишње, само је питање које ће земље изабрати.
Фото: Pixabay/Darkmoon_Art

Најновији извештај требало би да одговори на питање које се две европске земље боре за титулу најпосећеније светске дестинације.

Француска је током година често заузимала прво место, а сада је такође спремна да поврати титулу најпосећеније земље на свету. Пре пандемије, Француска је била најпосећенија земља на свету, привукла је чак 88,1 милион туриста у 2019.

Шпанија је заузела прво место 2021. године, али је Француска на путу да је престигне, пошто је 2022. примила 66,6 милиона међународних посетилаца. Уз Италију и Шпанију, Француска представља значајан сегмент раста туризма у западној Европи.

Француска није популарна само међу путницима из саме Европе, већ је популарна и код посетилаца из других земаља, укључујући Кину и Сједињене Државе.

Oчекује се да ће међународни доласци у Француску расти по годишњој стопи од 12,1% између 2022. и 2025. године. Француска би до 2025. године, према проценама, требало да привуче више од 93 милиона међународних туриста, чиме би учврстила своју титулу најпосећеније земље на свету.

Једна од највећих предности Француске је транспорт.

Путовање између великих градова је релативно лако, посебно због развијеног железничког саобраћаја. Поред тога, Француска је добро повезана са другим европским земљама.

Шпанија је одмах иза Француске на листи најпосећенијих земаља света. Док су све земље забележиле пад посећености током пандемије, Шпанија је успела да победи Француску са 26,3 милиона посетилаца.

Очекује се да ће Шпанија до 2025. привући преко 89 милиона међународних посетилаца, што ће је учинити другом најпосећенијом земљом на свету.

Обе земље имају шта да понуде посетиоцима.

Дефинишу их јединствене културе, кухиње и знаменитости. Обе су такође релативно велике, са разноликим и разноликим пејзажима и природом, а свака такође има своју јединствену обалу.

Zašto su prozori u avionu okrugli?

Преузмите андроид апликацију.