Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Која места у Новом Саду можете искористити као своју канцеларију?

Савремена занимања 21. века, поред својих чудних назива, специфчна су још и по томе што нисте везани за канцеларију и место одакле их обављате.
Фото: Pixabay/Myriams-Fotos

Уколико имате преносиви рачунар, посао можете понети увек и свугде са собом.

Мада, још увек нисмо сигурни колико је то, заправо, добра ствар уколико сте радохоличар.

Како данас више ништа није фиксно, ни плата, ни радно место, сви тежимо да одрадимо што више посла у што пријатнијем окружењу.

Због тога се, када већ имамо могућност да бирамо, трудимо да изаберемо место које ће учинити да нам радно време пролети, али нас и истовремено подстаћи на продуктивност.

Да ли због социјалног сегмента, бега од досаде или боље концентрације? Не знамо, али Новосађани који имају привилегију да раде „од куће“, угледајући се на нови тренд, све чешће излазе у јавност и своје радне сате одрађују у кафићима, библиотекама и другим местима која гарантују добру интернет конекцију.

Можда су нам сада јаснији сви они филмови у којима писци често имају свој омиљени кафић у коме стварају своја најпознатија дела.

Уколико сте и ви један од тих срећника чије радне обавезе не укључују једно, константно исто, место, предлажемо вам неколико места у граду на којима се максимално можете посветити послу, али и уживању у паузама од њега.
Фото: Градске инфо
Базени СПЕНС-а

На отвореном базену СПЕНС-а без проблема можете спојити посао и задовољство.

За разлику од пешчаних плажа на које никада не бисте понели свој лаптоп како му песак не би „дошао главе“, овде те бојазни нема.

Испод сунцобрана у склопу кафића који се налазе унутар комплекса базена увек можете пронаћи сто, столицу или лежаљку са које можете радити.

Интернет веза је изузетно стабилна, музика која свира у позадини је страна тако да вам неће ометати мисли, а кад год помислите да вам је доста посла можете скочити у базен да охладите главу пре него што наставите са напорним радом.

Док се ви расхлађујете, ништа не брините, особље кафића је изузетно љубазно, те ће вам радо причувати лаптоп и остале вредне ствари које претходно нисте закључали у ормарић.
Фото: Градске инфо
Дунавски парк

Ако претпоставимо да радите негде у центру или околини центра Новог Сада, Дунавски парк вам је сигурно једно од места кроз које често пролазите, међутим, да ли вам је икада пало на памет да га можете претворити у своју канцеларију?

Прелепо зеленило не мора бити само дело Саве Шумановића које је окачено на неки од великог броја зидова у вашој фирми, већ може бити део ваше свакодневице, макар сада у периоду попут овог када вам температура иде у прилог.

Ћебенце, издржљива батерија на лаптопу и хлад који пружају давно засађене крошње дуж парка, скоро да гарантују да ћете оно што сте започели радитити у оваквом окружењу, завршити веома успешно.

А што се интернет конекције тиче, не брините, Град Нови Сад поставио је много разделних тачака које вам пружају стабилан и брз проток интернета и више него што вам је потребно да завршите започет посао.

“Ле Бол“ кафић
Фото: Градске инфо

Разуме се, кафиће у којима бисте радили увек бирате по свом нахођењу. Међутим, наша топла препорука, од срца што би рекли, јесте кафић “Ле Бол“ који се налази на адреси Исе Бајића 6.

Фото: Градске инфо

Уколико сте љубитељ мира и добре кафе ово је право место на коме можете да се сместите и баците на посао.

Иако је у питању велики простор, овде је увек некако пријатна атмосфера, што ћете приметити и по гостима који се са особљем одушевљено поздрављају и тачно се види да често „висе“ овде.

Фото: Градске инфо

Када се уморите од рада, увек можете узети да прочитате неки од квалитетних часпописа или књига које имају у кафићу.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Такође, уколико огладните, разноврсна кухиња претежно здравих оброка вам је увек на располагању.

Ресторан “Дипломат“
Фото: Градске инфо

Налази се на адреси Трг незнаног јунака 2 и посебан је по својој пространој башти са погледом на најпркоснији новосадски мост, Варадински мост.

Уколико у току посла огладните, ресторан “Дипломат“ је прави избор за вас јер у свом менију имају најразноврснија јела за апсолутно свачији укус.

Фото: Градске инфо

Дакле, добра клопа, свеж ваздух, фантастичан поглед и мир, шта вам више треба за успешно завршавање радних обавеза?

Фото: Градске инфо

Места за рад „на отвореном“ је заиста много, ово су само неки од наших предлога за ову седмицу.

Можда вам до следеће откријемо још неки неотркивени новосадски драгуљ познат по миру и продуктивности у коме, ипак, нећете бити усамљени.

До тада можете испробати неку од ове четири опције, на крају дана је једино важно да сте вредни.

Koja mesta u okolini Novog Sada su najpogodnija za „miran život“? (drugi deo)

Преузмите андроид апликацију.