Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Која је најчешћа врста сна? Сматра се да ово највише људи сања

Снови су одраз наше сопствене подсвести и сваке ноћи нешто сањамо. Иако их се сигурно не сећамо свих, људи у просеку сањају четири до шест пута сваке ноћи.
Фото: Pexels/Ron LAch

Највише сањамо током РЕМ фазе сна (брзо кретање очију), јер је то доба ноћи када је наш мозак најактивнији. Ако спавате осам сати, вероватно сањате око 100 минута у ноћи.

Најчешћи тип сањања

Пет основних типова снова су нормални снови, сањарење, лажни снови буђења, луцидни снови и ноћне море. Нормални снови су најчешћи тип, и углавном садрже искуства и људе које познајемо. Током нормалних снова, потпуно смо несвесни да сањамо, а ове снове често заборављамо када се пробудимо.

Када се сетите нормалног сна, он може послужити као прозор у вашу подсвест. Можда постоји страх, сећање, искуство или особа која има већи утицај на вас него што сте раније мислили. Међутим, може бити потребно мало размишљања да бисте заиста разумели шта је сан значио пошто се појављују у кодираним сликама. На пример, сан о дављењу може указивати на то да се тренутно суочавате са огромним околностима или емоцијама којима још увек не знате да управљате.

Како можете позитивно да утичете на своје снове?

Најбоља ствар коју можете учинити за свој сан и снове је да створите смирујућу и доследну рутину пре спавања. Ако сте у могућности, посебно је корисно да идете у кревет у исто време сваке ноћи и избегавате плаво светло са екрана, хорор филмова и свега што може негативно да утиче на вас.

Медитација, вођење дневника и читање књиге су опуштајуће и продуктивне рутине за спавање које ће вас водити ка позитивном искуству спавања.

Vitamini za koje je dokazano da su toksični ako se uzimaju u prevelikoj količini

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке