Почетна > Србија
Србија

Кнежевић: Нулта позитивна крвна група и даље на минимуму

Институт за трансфузију крви Србије и Центар за међународну јавну политику организују акцију добровољног давања крви под називом „Караван љубави“ која ће се одржати од 19. до 21. новембра први пут у Београду, рекла је за Танјуг Мирјана Кнежевић, Институт за трансфузију крви и указала да је нулта позитивна крвна група већ дужи период на мимимуму.
кнежевић
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

“Тренутно ситуација јесте стабилнија у односу на лето које је иза нас због акција које реализујемо са матурантима и студентима, али је ипак и даље смањен прилив одређених крвних група, пре свега нулте позитивне крвне групе, која је већ дужи временски период на минимуну. Трансфузиомобил Института за трансфузију крви биће од 10 до 15 часова на неколико локација. У суботу ћемо бити у Раковици, на Видиковац, код Храма Преображења Господњег, на Чукарица – Ада Малл”, рекла Кнежевић.

Она је навела да ће у недељу бити на Новом Београду код УШЋЕ Шопинг Центра, затим на Вождовацу код Тржног центар „Бањица“, док ће у понедељак бити на Звездари код Градске општине, и на Новом Београду, код старог Меркатора.

Danas u Srbiji 674 nova slučaja korone od ukupno 9 861 testiranih

Преузмите андроид апликацију.