Почетна > Свет
Свет

Кнежевић: ДПС ће на сваком кораку опструисати попис становништа у Црној Гори

 Парламентарна већина у Црној Гори је усвојила све захтеве Демократске партије социјалиста (ДПС) и коалиционих партнера везаних за попис становништва, али имам утисак да ће ДПС на сваком кораку опструирати попис, изјавио је председник Демократске народне партије и један од лидера коалиције „За будућност Црне Горе“ (ЗБЦГ) Милан Кнежевић.
Фото: PrtSc/Скупштина Црне Горе/YouTube

Он је казао му се чини да би ДПС одмах прихватио да учествује у попису само ако би законом било забрањено изјашњавање да је неко Србин.

„Тај ирационални страх од пораста броја Срба на попису најбоље сведочи о погубљености Мила Ђукановића и подељеној земљи коју нам је оставио након 30 година диктатуре. Оног тренутка када наши политички противници буду схватили и прихватили да и Срби живе у Црној Гори и да имају иста права и обавезе као сви остали народи, онда можемо започети причу о националном помирењу“, рекао је Кнежевић у интервјуу за данашње Вечерње новости.

Одговарајући на питање колико нова влада Црне Горе којој коалиција ЗБЦГ даје подршку може да траје, рекао је да је влада Милојка Спајића формирана да траје четири године и да мисли да, уз пуно поштовање идеолошких и програмских субјеката који је подржавају, може направити добре резултате на унутрашњој кохезији и побољшању социоекономских услова живота свих грађана.

„Судећи по досадашњим гласањима у Скупштини Црне Горе, делује да Спајићева влада има већу подршку од Абазовићеве и Кривокапићеве. Али, прошло је тек месец дана, тако да праве и конкретне резултате можемо очекивати у следећих годину дана“, рекао је Кнежевић.

Навео је да је њему изузетно важно побољшање односа са Србијом и реализација капиталних инфраструктурних пројеката који су од великог значаја за Црну Гору.

Када је реч о реконструкцији Владе Црне Горе следеће године и евентуалној могућности његовог ангажмана у новом кабинету, казао је да ће одлуку о евентуалном уласку у владу донети у консултацији са страначким органима.

„Свој кључни политички циљ – победу над Милом Ђукановићем већ сам остварио, све друго је, макар што се мене тиче, мање важно. Постоји коалициони споразум који смо потписали са премијером Спајићем и што се партије на чијем сам челу тиче, биће испоштован“, рекао је Кнежевић.

Говорећи о објављеним транскриптима преко скај-апликације, који говоре о стању црногорског правосуђа, оценио је да је оно што се појављује у виду скај-преписке само делић доказа о тоталној посрнулости црногорског правосуђа.

„Замислите државу у којој је председница Врховног суда оптужена да је заједно са сином шверцовала дрогу и узимала новац за пресуде, у којој су два директора полиције шверцовала цигарете, у којој је Специјално државно тужилаштво први сарадник и асистент ‘кавачког клана’, у којој агенти Агенције за националну безбедност киднапују грађане и о томе обавештавају Радоја Звицера, а високи полицијски функционери и шеф ‘кавачког клана’ купују осуђујућу пресуду за лидере српског народа“, истакао је Кнежевић.

 

Izrael: Noćas uništeni tuneli, komandni centri i skladišta municije terorista

Преузмите андроид апликацију.